Maaltijdsoep met aardappel en venusschelpen

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Ingrediënten

Serveer met een sneetje bruin brood en boter.

Recept

Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen, de selder, de tomaten en het spek in blokjes.

Smelt de boter in een pan en bak het spek, de gesnipperde ui en de selderblokjes gedurende 4 min. 

Voeg vervolgens de aardappel- en tomatenblokjes toe. Blus met de witte wijn en het water. Laat alles 15 min. garen.

Voeg de venusschelpen toe en gaar tot de schelpen open gaan. Kruid met peper en zout.

Verdeel over 4 borden en werk af met de gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.