
Maaltijdsoep met aardappel en venusschelpen
Ingrediënten
- 6 grote vastkokende aardappelen
- 1.5 kg venusschelpen
- 50 g gerookt spek
- 2 tomaten
- 2 stengels groene selder
- 1 ui
- 2 el peterselie
- 2 dl droge witte wijn
- 1 l water
- 25 g boter
- peper en zout
Serveer met een sneetje bruin brood en boter.
Recept
Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen, de selder, de tomaten en het spek in blokjes.
Smelt de boter in een pan en bak het spek, de gesnipperde ui en de selderblokjes gedurende 4 min.
Voeg vervolgens de aardappel- en tomatenblokjes toe. Blus met de witte wijn en het water. Laat alles 15 min. garen.
Voeg de venusschelpen toe en gaar tot de schelpen open gaan. Kruid met peper en zout.
Verdeel over 4 borden en werk af met de gehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.