Krokante wijting met witloofstoemp en remouladesaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Met het korstje van paneermeel is de wijting lekker krokant. Serveer met witloofstoemp en zelfgemaakte remouladesaus.

Ingrediënten

  • 500 g witloof
  • 1 kg aardappelen
  • scheutje melk
  • 600 g wijting
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • boter
  • nootmuskaat
  • arachideolie
  • peper en zout

Voor de remouladesaus:

  • 6 el mayonaise
  • handvol dragon
  • handvol bieslook
  • handvol peterselie
  • 3 augurken
  • 2 tl zilveruitjes
  • 2 tl kappertjes

Recept

Schil de aardappelen en snijd het witloof fijn. Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in licht gezouten water. 

Giet af en pureer grof met een pureestamper. Roer er enkele klontjes boter onder en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Splits de eieren en klop de eiwitten in een diep bord los met wat arachideolie.

Doe het paneermeel in een diep bord. Haal de vis eerst door het opgeklopte eiwit en dan door het paneermeel.

Bak de gepaneerde vis aan beide kanten krokant in arachideolie. Bak het resterende witloof in boter beetgaar. Kruid met peper en zout.

Snijd voor de saus de verse kruiden, augurken, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng alles onder de mayonaise.

Verdeel de puree over de borden en leg er telkens een krokant gebakken wijtingfilet op. Werk af met het gebakken witloof en een lepel van de remouladesaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.