Krokant kaashapje met zachte spekreepjes

4
  • 300 g Chimay Grand Classic kaas in rechthoekjes gesneden
  • 50 g gehakte sjalotten
  • 8 g gehakte bieslook
  • 250 g gebakken spekreepjes
  • 8 ontpitte dadels in blokjes gesneden
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 4 grote brickvellen
  • 1 ei
  • een beetje verse gehakte tijm
  • zout
  • peper
  • knoflook
  • 1 lepel Luikse stroop

Meng de Chimay kaasblokjes, de sjalotten, de spekreepjes, de bieslook, de dadels en de appel in een kom en kruid deze met zout en peper. Voeg tijm en knoflook toe.

Klop het licht gezouten ei lichtjes op tot een eierbeslag. Smeer dit beslag uit over de 4 brickvellen en verdeel er vervolgens het kaasmengsel over.

Werk af met een lepeltje Luikse stroop.

Rol en vouw de deegflapjes toe en plaats deze in de oven (200°C) gedurende 12 minuten.

Serveer met een zacht currysausje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.