Krokant kaashapje met zachte spekreepjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 15

Ingrediënten

  • 300 g Chimay Grand Classic kaas in rechthoekjes gesneden
  • 50 g gehakte sjalotten
  • 8 g gehakte bieslook
  • 250 g gebakken spekreepjes
  • 8 ontpitte dadels in blokjes gesneden
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 4 grote brickvellen
  • 1 ei
  • een beetje verse gehakte tijm
  • zout
  • peper
  • knoflook
  • 1 lepel Luikse stroop

Recept

Meng de Chimay kaasblokjes, de sjalotten, de spekreepjes, de bieslook, de dadels en de appel in een kom en kruid deze met zout en peper. Voeg tijm en knoflook toe.

Klop het licht gezouten ei lichtjes op tot een eierbeslag. Smeer dit beslag uit over de 4 brickvellen en verdeel er vervolgens het kaasmengsel over.

Werk af met een lepeltje Luikse stroop.

Rol en vouw de deegflapjes toe en plaats deze in de oven (200°C) gedurende 12 minuten.

Serveer met een zacht currysausje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.