Kortgebakken dunne lende met duo van asperges

Geert Van Der Bruggen
4
  • 4 plakken dunne lende van elk 120 g
  • 2 bundels asperges
  • hoeveboter
  • olijfolie
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 limoen
  • verse munt en koriander
  • 50 g gemalen oude kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af. Snijd de helft van de asperges in 3 stukken van gelijke lengte. Snijd die stukken nog eens overlangs door. Gaar langzaam in een flinke klont hoeveboter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zorg ervoor dat de asperges niet bruin kleuren.

Snijd de rest van de asperges met een dunschiller in flinterdunne linten. Doe die in een kom en doe er een scheut olijfolie bij. Breng verder op smaak met de rasp van de limoen en de helft van het sap. Snipper de verse munt, koriander en lente-ui en doe ook deze bij de rauwe asperges. Werk de salade af met de gemalen kaas.

Kruid het rundvlees met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster op beide kanten op een vlakke grillplaat tot het gewenste bakresultaat.

Schep de in boter gestoofde asperges op het bord. Leg er het rundvlees op, werk af met de aspergesalade en druppel er nog wat olijfolie omheen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.