Konijnenbouten uit de oven met appel en currysaus

4
(15) 60
  • 4 tot 6 konijnenbouten
  • 2 appels (bv. Jonagold)
  • 250 g ananasblokjes (vers of uit blik, uitgelekt)
  • 2 uien
  • 6 dl currysaus (kant-en-klaar)
  • snuifjes mild currypoeder
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • om erbij te serveren: rijst naar keuze

Verwarm de oven tot 190°C.

Snipper de uien in grove stukjes.

Kruid de bouten met mild currypoeder, peper en zout. Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Geef de bouten onder en boven een goudbruin korstje. Haal het konijn uit de pan en stoof daarin de uien glazig.

Snijd het vruchtvlees van de appels in dobbelstenen. Voeg de appelblokjes en uitgelekte stukjes ananas toe en roer. Schenk de currysaus erbij en laat kort pruttelen.

Schik de konijnenbouten in een (voorverwarmde) ovenschaal. Schenk er de warme currysaus met fruit over.

Bedek de schaal met een vel aluminiumfolie en laat alles zo’n 45 à 60 minuten garen in de hete oven.

Kook voor het serveren rijst en schep de borden vol.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.