Konijn op z'n Marokkaans met spinazie

Hoofdgerecht
Stoofpotjes
4
60
  • 1 konijn, in stukken
  • 400 g verse spinazie
  • 100 g kikkererwten, blik
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • sap van 1 citroen
  • 50 g rozijnen
  • 3 el honing
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 dopje of envelopje saffraan
  • aardappelen
  • boter
  • olie
  • peper en zout

Pel de uien en 3 teentjes knoflook. Snipper ze fijn. Bak de stukken konijn rondom bruin in een pan met boter. Haal ze uit de pan. Doe er opnieuw wat boter in en stoof er de ui, knoflook, komijn, kaneel, paprikapoeder en saffraan in aan.

Voeg de stukken konijn terug toe en blus met 200 ml water. Laat even sudderen.

Meng de honing met de rozijnen en het citroensap en voeg toe aan het konijn, laat 30 tot 45 minuten zachtjes verder stoven.

Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water. Pel de sjalot en het resterende teentje knoflook. Snipper ze fijn. Stoof aan in wat olie en voeg de spinazie en kikkererwten toe. Laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer het konijn met de gekookte aardappelen en de spinazie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.