Konijn met pruimen

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Konijn met pruimen: het is een topper onder de Vlaamse klassiekers. Konijnenvlees is mals en zacht van smaak en leent zich perfect voor een winters stoofpotje. Voeg enkele gedroogde pruimen en een lekker Belgisch biertje toe in je stoofpot en je serveert een gerecht om duimen en vingers af te likken. Een overheerlijke stoofpot van konijn met pruimen, die maak je met dit recept. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 versneden konijn
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • een scheutje frambozenazijn
  • een kruidentuiltje (laurier, tijm en rozemarijn)
  • 1 flesje donker abdijbier
  • 1 bot verse zilveruitjes
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 8 gedroogde pruimen (geweekt en ontpit)
  • boter
  • peper en zout

Gebruik gedroogde en ontpitte pruimen.

Recept

Week de pruimen in een half flesje bier. Kruid de konijndelen met peper en zout. Bak ze goudbruin in geklaarde boter. Snipper de ui en de sjalotjes en fruit ze aan bij het konijn. Bak ook de spekreepjes mee. Blus met een scheutje frambozenazijn.

Giet er een half flesje bier bij en laat het braadvocht goed loskoken. Leg een kruidentuiltje met laurier, tijm en rozemarijn in de pan. Voeg de pruimen en zilveruitjes toe.

Zet het deksel op de pan en laat een uurtje rustig sudderen. Bind de saus eventueel met een papje van bloem en water. Laat nog eens goed doorkoken voor het opdienen.

Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.