Knolseldersoep met varkensreepjes en rode biet

4
  • 250 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 250 g knolselder, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 wit van prei, in stukjes gesneden
  • 2 el vetstof
  • 1 dl witte wijn
  • 6 à 7 dl kippenbouillon
  • 2 dl (light)room
  • zwarte peper en zout
  • 1 rode biet, geschild en ultra fijn gesneden
  • 1 el bladpeterselie fijngesneden
  • 200 g varkensreepjes

Stoof de aardappel, knolselder en prei in boter. Voeg er de wijn aan toe. Giet de bouillon erbij en laat alles 20 minuten koken onder deksel.
Voeg er de room aan toe en breng opnieuw aan de kook. Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Giet de soep door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de rode biet met peterselie en smaak af met peper en zout.

Kruid de varkensreepjes en bak ze kort rondom.
Doe de varkensreepjes in 4 kommetjes. Giet er de soep over.

Werk af met de rode biet.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.