Kleurrijke mac and cheese

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Mac and cheese, daar zegt niemand ‘nee’ tegen. Met dit recept maak je kleurrijke macaroni die niet alleen lekker is maar ook boordevol groenten zit.

Ingrediënten

  • 4 à 6 grote, vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 400 g pompoen
  • 400 g wortelen
  • 60 g rucola
  • bosje tijm
  • 120 g verse kaas
  • 120 ml melk
  • 50 g geraspte jonge kaas, Affligem abdijkaas
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper

Recept

Schil de wortelen en snijd in plakjes. Snijd de pompoen in blokjes.

Snipper de sjalot en bak samen met de geperste look in olijfolie glazig. Voeg de pompoen en wortel toe. Rits er de blaadjes tijm bij en kruid met peper.

Roerbak 5 minuten. Giet er een scheutje water bij, zet het deksel op de pan en laat rustig verder garen tot de groenten zacht zijn.

Schep de groenten, samen met de verse kaas, melk en geraspte kaas in een blender en mix glad. Warm dit mengsel opnieuw op.

Kook de eieren in 6 minuten half zacht. Spoel onder koud water, pel ze en halveer ze.

Schil de aardappelen en draai ze met een spiraalsnijder in fijne spaghetti slierten. Kook de slierten (patatti) in 2 minuten beetgaar.

Verdeel de patatti over de borden, giet er de oranje saus over en werk af met de rucola en een gehalveerd eitje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.