Kipnuggets met bloemkool en aardappelpartjes

4
45
  • 2 kipfilets in reepjes (in de lengte gesneden)
  • 1 ei
  • panco
  • peper en zout
  • 1 bloemkool
  • blikje kikkererwten (met sap)
  • 1 el mosterd
  • 2 eierdooiers
  • 1 el azijn
  • 6 aardappelen
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm

Breek het ei in een kommetje en klop het los. Haal de kippenreepjes door dit mengsel en dan door de panco. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gepaneerde kippenreepjes in een ovenschaal en overgiet met wat olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven.

Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze.

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Leg de partjes in een ovenschaal. Meng ze met de look, de tijm, de rozemarijn en olijfolie. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven.

Klop de 2 eierdooiers, de azijn, 2 eetlepels kikkererwtensap en de mosterd op tot een luchtige massa. Meng er daarna langzaam olijfolie bij tot je een gebonden saus hebt.

Serveer de kipnuggets met de bloemkool en aardappelpartjes. Overgiet de nuggets met een dun laagje saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.