Kalfsoester met aardappel-aardpeerpuree en erwtjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters van 125 g
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 400 g aardpeer
  • 1 l halfvolle melk
  • 1 l groentebouillon
  • 50 g boter
  • 700 g erwtjes
  • 1 bussel munt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
     

Recept

Schil de aardappelen en aardpeer, zet ze onder in de melk en de groentebouillon. Voeg een beetje zout toe en kook ze gaar. Giet af en pureer. Roer hierdoor de boter, peper en zout.

Kook de erwtjes enkele minuten in gezouten water gaar en giet ze af. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de munt en voeg bij de erwtjes.

Kruid de kalfsoesters met peper en zout en bak ze op een hoog vuur in 2 eetlepels olijfolie tot ze goudbruin zijn. Bak ze verder op een matig vuur. Stoof de sjalotjes in 1 eetlepel olijfolie en voeg de erwtjes toe.

Kruid met peper en zout en serveer met de kalfsoester en aardappelpuree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.