Start to cook

Kalfsoester met aardappel-aardpeerpuree en erwtjes

4
40
  • 4 kalfsoesters van 125 g
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 400 g aardpeer
  • 1 l halfvolle melk
  • 1 l groentebouillon
  • 50 g boter
  • 700 g erwtjes
  • 1 bussel munt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
     

Schil de aardappelen en aardpeer, zet ze onder in de melk en de groentebouillon. Voeg een beetje zout toe en kook ze gaar. Giet af en pureer. Roer hierdoor de boter, peper en zout.

Kook de erwtjes enkele minuten in gezouten water gaar en giet ze af. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de munt en voeg bij de erwtjes.

Kruid de kalfsoesters met peper en zout en bak ze op een hoog vuur in 2 eetlepels olijfolie tot ze goudbruin zijn. Bak ze verder op een matig vuur. Stoof de sjalotjes in 1 eetlepel olijfolie en voeg de erwtjes toe.

Kruid met peper en zout en serveer met de kalfsoester en aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.