Kalfslapje met gedroogde ham, mozzarella en salie

4
  • 4 kalfslapjes
  • 1 bakje (400 g) kerstomaten
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 8 blaadjes salie
  • olijfolie
  • 400 g pasta
  • peper en zout

Saliepesto

  • 1 handvol salieblaadjes
  • 2 handvol platte peterselie
  • 100 g walnoten
  • 2 knoflooktenen
  • rasp van ½ citroen
  • 75 ml olijfolie
  • peper en zout

Garnituur

  • salieblaadjes

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Leg de kalfslapjes tussen 2 vellen versheidsfolie en klop ze met behulp van een deegrol tot een dun lapje. Verwijder de folie, kruid met peper en zout en beleg elk kalfslapje met een sneetje gedroogde ham, een plakje mozzarella en 2 blaadjes salie.

Vouw het kalfslapje dicht en zet vast met prikkers. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie.

Gril het vlees op de barbecue, zo’n 5 à 6 minuten aan elke kant. Leg de kerstomaten bij op de grill en rooster 3 à 4 minuten.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Doe de salie, de peterselie, de noten, de knoflook, de citroenrasp, de olijfolie in een blender en mix. Kruid met peper en zout.

Meng de pesto onder de pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.