Kalfskotelet met gremolata

4
  • 2 kalfskoteletten
  • 4 little gem (Romeinse sla)
  • 1 zuurdesem stokbrood, in sneetjes
  • 100 ml Ceasardressing, kant-en-klaar
  • 50 g oude kaas, in schilfers
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de gremolata

  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • olijfolie
  • peper en zout

Garnituur

  • gegrilde citroen

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrijk de kalfskoteletten met olie en kruid met peper en zout.

Gril de koteletten op de barbecue, zo’n 4 à 5 minuten per kant. Laat 10 minuten in aluminiumfolie rusten.

Meng ondertussen voor de gremolata de geraspte citroenschil, de peterselie en de knoflook. Bestrooi de kalfskoteletten met gremolata.

Besprenkel het brood met olijfolie. Rooster de sneetjes stokbrood op de barbecue 1 à 2 minuten aan elke kant.

Snijd de slakropjes in de lengte in twee. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.

Gril vervolgens de slahelften ook op de barbecue, zo’n 3 minuten aan elke kant.

Serveer met het stokbrood. Besprenkel met ceasardressing en werk af met de oude kaas en gegrilde citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.