Kaastaart met speculoos

8
(20) 45

Voor de bodem

  • 250 g speculoos
  • 150 g hoeveboter
  • 50 g walnoten
  • 50 g amandelpoeder

Voor de vulling

  • 600 g platte kaas ( volle of halfvolle)
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 200 ml room
  • 1,5 soeplepel puddingpoeder 
Het beste bak je de taart een dagje op voorhand.

Laat de boter smelten in een pannetje.

Maal speculoos, walnoten en amandelpoeder fijn in de keukenmachine. Doe de gesmolten boter bij de fijngemalen mengeling en doe deze op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met je hand.

Meng nu de platte kaas met de eierdooiers, de suiker, vanillesuiker en het puddingpoeder.

Klop de room op evenals de eiwitten. Spatel onder het kaasmengsel en stort het op de bodem.

Bak de taart gedurende 50 à 55 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170°C. De tijd kan wat variëren naargelang de grootte van de springvorm.

Haal de taart uit de oven en laat ze een vijftal minuten staan voor je de vorm wegneemt. 

Laat de bodem van de springvorm er nog onder. Als de taart afgekoeld is, kan je de bodem eronder wegnemen. Neem een stukje van het bakpapier dat uitsteekt en schuif de kaastaart op een taartrooster. Zet dan in de koelkast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.