Kaastaart met speculaas

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

40

Speculaas is een typische lekkernij van bij ons. Je kan niet alleen bij de koffie smullen van deze koekjes. Je kan ze ook gebruiken door er een heerlijk dessert van te maken. Het bewijs? Deze kaastaart met speculaas.

Ingrediënten

  • 150 g speculaas
  • 2 el gesmolten boter
  • 300 g verse kaas, type Philadelphia
  • 300 g platte kaas
  • 180 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • Scheutje vanille-essence

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix de speculaas met de boter in de keukenrobot.

Bekleed een springvorm met een rond bakpapiertje op de bodem. Doe er het koekjesmengsel in en duw goed aan tot een vlakke bodem.

Bak 10 minuten in de oven en laat afkoelen.

Klop het eiwit op.

Meng de verse kaas met de platte kaas, suiker, eieren en vanille-essence.

Giet het mengsel op de taartbodem en bak de kaastaart zo’n 40 minuten op 180°C.

Laat de kaastaart volledig afkoelen in de oven met de oven op een kier. Ontvorm de kaastaart op een bord en zet ze 2 uur in de koelkast.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.