
Heek met een puree van zoete aardappel
Gebakken heek op het vel, dat is om duimen en vingers van af te likken. Serveer met een heerlijk smeuïge puree van zoete aardappel.
Ingrediënten
Voor de zoete aardappelpuree
- 800 g zoete aardappelen
- 1 blik kokosmelk
- 1 steranijs
- 1 jeneverbes
- 1 kardemompeultje
- 2 korianderbolletjes
- 800 heekfilet met vel
- 2 limoenen
- enkele takjes koriander
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- Peper van de molen en zout
- 4 el zure room
Recept
Maak de aardappelpuree:
Schil de aardappelen, snijd in stukken. Voeg de aardappelstukjes in een hoge kookpot met de kokosmelk, aangevuld met water tot de aardappelen onder staan. Voeg ook de kruiden erbij en kook beetgaar in 25 minuten.
Spoel de spinazie en zwier droog.
Zet een anti-kleefpan op het vuur met bakboter en olijfolie. Kruid de visfilets met peper en zout op de velkant en bak ze krokant langs deze zijde. Draai om en bak nogmaals goudbruin.
Giet de zoete aardappelen af, houd een beetje kookvocht apart, en prak de aardappelen met een klontje boter. Als de puree niet smeuïg genoeg is, voeg je wat kookvocht toe.
Hussel de spinazie onder de hete aardappelen zodat hij slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
Schep wat zoete aardappelpuree op een bord, schik er de stukjes gebakken vis op en werk af met enkele plukjes verse koriander.
Snijd de limoen in partjes en geef ze bij het gerecht.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.