Groentesoep met oosterse toets en reepjes rundvlees

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 500 g magere biefstuk
  • 250 g noedels
  • 4 stengels lente-ui, in stukken van 4 cm gesneden
  • 100 g kleine jonge worteltjes of 3 grote wortelen
  • 100 g oesterzwammen en/of shiitake
  • 50 g sojascheuten
  • enkele takjes koriander of kervel
  • 4 theelepels sesamolie
  • 1 liter rundsbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels verse gemberwortel, geraspt
  • 2 eetlepels sherry
     

Recept

Wikkel de biefstuk in keukenfolie en leg ongeveer 20 minuten in de diepvriezer zodat het vlees makkelijker in dunne reepjes te snijden is.

Snijd de wortel, met een dunschiller, in dunne reepjes. Veeg de oesterzwammen schoon, met vochtig keukenpapier, en snijd in schijfjes.

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat ze na het afgieten nog even schrikken onder de koude kraan.

Snijd de biefstuk in dunne reepjes van 0,5 cm breed en verdeel ze, samen met de noedels over 4 soepkommen. Verwarm de rundsbouillon met sojasaus, sesamolie, geraspte gember en sherry. Voeg de groenten toe en laat 3 minuten meekoken.

Verdeel de hete runderbouillon over de 4 soepkommen. Serveer er naar believen nog wat koriander en sojasaus bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.