Groentesalade van asperges en venkel met groene karnemelkdressing

4
30

Grijp jij altijd naar dezelfde ingrediënten voor jouw salade? Heb je zin in iets anders? Probeer dan zeker deze groentesalade met asperges en groene karnemelkdressing die jouw lunch of avondmaal opnieuw boeiend maakt.

Voor de dressing:

  • 3 el volle yoghurt
  • 60 ml karnemelk
  • 3 el gehakte dragon
  • 1 el gehakte peterselie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 ansjovisreepjes

Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en roer tot de dressing glad is. Kruid met peper en zout.

Snijd de venkel in dunne plakjes en bak met het sjalotje lichtjes bruin in weinig bakboter.
Schil de asperges en snijd de harde onderkant weg. Kruid met peper en zout. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten water.
Blancheer ook de boontjes beetgaar in gezouten water. Snijd de groenten in schuine plakjes en meng ze onder de gebakken venkel en waterkers.

Verdeel de salade over de borden en strooi er de kaas over. Werk af met de dressing, kervel en hazelnoten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.