Gratin van aardappel, spinazie en gehakt

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 75

De gratin is de koning onder de ovenschotels. Maak deze gratin met gehakt en spinazie wordt iedere maaltijd een feest.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 uien
  • 500 g gehakt, half om half
  • 900 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kl muskaatnoot, geraspt
  • zout en peper
  • 800 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 100 ml melk

Voor vegetariërs, gebruik je quorn dat je rul bakt in plaats van gehakt.

Recept

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en pureer. Voeg boter en melk toe. Kruid met peper en zout.

Snipper de uien fijn. Fruit de ui glazig in de helft van de boter (25 g). 

Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met zout en flink wat peper. Laat 5 minuten onder deksel verder garen.

Spoel de spinazie. Bak ze kort (in delen) in een grote wokpan met de overige boter. Pers er de knoflook over uit en voeg de nootmuskaat toe.

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschotel in en leg er een laag spinazie in. Leg hierop het rul gebakken gehakt en daarboven de puree.

Zet gedurende 30 minuten in de oven. Serveer goed heet!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.