Gratin van aardappel, spinazie en gehakt

Hoofdgerecht
Ovenschotels
4
(25) 75
  • 50 g boter
  • 2 uien
  • 500 g gehakt, half om half
  • 900 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kl muskaatnoot, geraspt
  • zout en peper
  • 800 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 100 ml melk
Voor vegetariërs, gebruik je quorn dat je rul bakt in plaats van gehakt.

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en pureer. Voeg boter en melk toe. Kruid met peper en zout.
Snipper de uien fijn.

Fruit de ui glazig in de helft van de boter (25 g). Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met zout en flink wat peper. Laat 5 minuten onder deksel verder garen.

Spoel de spinazie. Bak ze kort (in delen) in een grote wokpan met de overige boter. Pers er de knoflook over uit en voeg de nootmuskaat toe.

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschotel in en leg er een laag spinazie in. Leg hierop het rul gebakken gehakt en daarboven de puree.
Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer goed heet!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.