Gratin van aardappel met geraspte kaas

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 25

Ingrediënten

  • 10 kleine vastkokende aardappelen
  • 40 g gekookte ham 
  •  ½ ui
  • 30 g geraspte kaas
  • 1 el bieslook
  • ½ teentje knoflook
  • 40 g boter
  • peper en zout

 

Recept

Borstel de ongeschilde aardappelen schoon en kook ze gaar in licht gezouten water.

Hak de ui, knoflook en ham fijn. Stoof de ui in de boter met de knoflook en meng met de gesneden bieslook en ham. 

Giet de gare aardappelen af. Haal er 8 leeg en prak de inhoud samen met de 2 overgebleven aardappelen fijn. 

Meng dit met het ham-/uimengsel en breng op smaak met peper en zout. 

Vul de uitgehaalde aardappelen opnieuw met de puree en strooi er de geraspte kaas over. 

Laat kort gratineren onder een hete grill op 220°C gedurende 7 à 10 minuten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.