Gewokte aardappelblokjes met gebakken varkensrib, erwten en wortelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stukken varkensrib met been, 400 à 500 g per stuk
  • 10 jonge wortelen
  • 200 g doperwten
  • 1 sjalot
  • een mespunt gemberpoeder
  • een mespunt chilipoeder
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 3 dl vleesbouillon
  • 50 g boter
  • 1,5 dl olijfolie
  • Peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Spoel ze en blancheer.

Schil de wortelen en snij in grove stukken. Blancheer zowel de wortelen als de erwten.

Kleur het vlees in de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Gaar het vlees 10 à 15 min in de oven op 180°C.

Hak de sjalot fijn en stoof in de boter. Voeg vervolgens de erwten en wortelen toe. Kruid met een snuifje gember en zout.

Wok de aardappelen in de resterende olijfolie en kruid met chili.

Haal het vlees uit de pan. Blus met de vleesbouillon. Laat even doorkoken en zeef door. Voeg de tijmblaadjes toe en Controleer de kruiding. Snij het vlees in plakken.

Schik op borden en lepel er jus over. Serveer de aardappelen en groenten erlangs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.