Gevulde uien met gehakt en Brugge kaas

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 35

Gevulde tomaten en paprika's kennen we allemaal maar ook ajuinen kan je perfect opvullen. Door ze in de oven te roosteren krijgen ze een zoetere smaak. Heerlijk in combinatie met gehakt en kaas!

Ingrediënten

  • 150 g Oud-Brugge kaas
  • 40 g paneermeel
  • 1 ei
  • 400 g gemengd gehakt
  • 4 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de uien en hol ze uit, houd de hoedjes apart.
Het binneste van de ui gebruiken we later bij het gehakt.

Rasp de kaas fijn.

Snijd het binnenste van de uien zeer fijn en meng in een kom met het ei, gehakt, gemalen kaas, paneermeel, peper en zout.
Rol 4 grote bollen van het gehakt.

Vul de uien met het gehakt, schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven voor 20 minuten. Zet de hoedjes erop en bak nog eens 15 minuten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.