Gevulde paprika met gehakt en Père Joseph kaas

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Gevulde paprika was nog nooit zo lekker dankzij een overheerlijke mengeling van groenten, gehakt en kaas.

Ingrediënten

  • 4 gele paprika’s
  • 80 g quinoa
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 courgette
  • 100 g maïs in blik
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 lente-ui
  • 200 g Père Joseph
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Extra:

  • gemengde sla

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de paprika’s in de helft, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel de paprika’s met olijfolie, kruid met peper en zout en gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereid ondertussen de quinoa volgens instructies op de verpakking.

Snipper de lente-ui fijn en snijd de kerstomaatjes in de helft. Rasp de kaas fijn.

Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgette in fijne blokjes. Haal het vlees uit de pan en bak de courgetteblokjes samen met de lente-ui op in dezelfde pan.

Meng het gehakt met de quinoa, courgette, lente-ui, uitgelekte maïs, kerstomaatjes en de geraspte kaas.

Neem de paprika’s uit de oven en vul met de gehaktmengeling. Schuif opnieuw in de oven en bak nog eventjes verder tot de kaas gesmolten is.

Haal uit de oven en besprenkel met weinig citroensap. Dien op met de groene salade.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.