Gevulde koolbladeren met rundvlees in tomatensaus

4

Kolen vind je in vele soorten en maten. Koop jij je kolen graag recht van bij de boer? Vind hier een hoeveverkooppunt bij jou in de buurt.

  • 1 grote groene kool of witte kool
  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 takjes tijm, geritst
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 wortelen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote zoete ui, fijngesnipperd
  • 2 dl tomatenpassata
  • 8 gepelde tomaten of 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • cayennepeper
     

Haal alle bladeren van de kool en spoel ze grondig.
Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 10 minuten.

Schep ze uit het water en laat ze drogen op een doek.
Meng het rundergehakt met het losgeklopte ei, het paneermeel, de geritste tijm, de cayennepeper en de fijngesnipperde knoflook.
Vorm 4 balletjes.
Rol de gehaktballetjes op in de koolbladeren om er pakketjes van te maken.

Hak de gepelde tomaten grof.
Stoof de ui en de wortelen glazig in de olijfolie.
Voeg de grof gehakte tomaten en de passata toe.
Laat alles circa 20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.

Doe de tomatensaus in een ovenschaal en schik er de koolpakketjes in.
Dek af met een vel aluminiumfolie en zet de schaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

Werk af met wat peterselie en serveer.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.