Gevulde konijnenrug met gedroogd fruit

4
  • 2 konijnenruggen, uitgebeend maar in zijn geheel gelaten (vragen aan de slager)
  • 4 gedroogde peren, fijngesneden
  • 6 gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 4 gedroogde pruimen, ontpit en fijngesneden
  • boter
  • peper en zout

Voor de salade

  • 2 stronkjes witloof, fijngesneden
  • 1 bosje waterkers, gewassen en blaadje geplukt
  • 4 walnoten, fijngehakt

Voor de vinaigrette

  • 2/3 olijfolie
  • 1/3 Xérèsazijn
  • peper van de molen

Leg de ruggen open en vul met de abrikozen, pruimen en peren.
Kruid met peper en zout.
Rol dicht en bind op met keukentouw.
Leg in een ovenschaal, giet er een bodempje water bij en bak ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Draai regelmatig zodat de ruggen mooi kleuren.
Neem uit, laat afkoelen en bewaar eventueel - in folie verpakt - tot de volgende dag in de koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een klein bokaaltje met dop en schud goed.
Je kan de vinaigrette bewaren in de koelkast, gewoon voor gebruik even flink schudden.
Meng voor de salade witloof en waterkers, besprenkel met wat vinaigrette en bestrooi met walnoten.

Snijd vlak voor serveren de konijnenruggen in plakjes en kleur deze even aan in wat boter.
Verdeel over de borden, leg er de salade naast en nog wat extra vinaigrette apart.

Lekker met fijne frietjes, gebakken aardappeltjes of brood.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.