Gevulde kippenborst met gebakken witloof

Geert Van Der Bruggen
4
  • 2 grote kipfilets
  • 4 stronken witloof
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 zwarte ontpitte olijven
  • 100 g verse geitenkaas
  • verse basilicum en rozemarijn
  • olijfolie
  • boter
  • broodkruim
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout

Snipper de sjalot en de look en fruit ze glazig in olijfolie. Hak de olijven en doe ook die erbij. Haal de pan van het vuur en doe er broodkruim bij tot je een droger mengsel krijgt. Plet tenslotte ook de geitenkaas bij de olijven en doe er een flinke portie gesneden basilicum en rozemarijn bij. Meng goed door. Breng enkel met zwarte peper op smaak, de geitenkaas zorgt voor voldoende zout.

Snijd de kipfilet overlangs in tot net aan de rand. Leg het vlees open en snijd het vanuit het centrum nog eens in tot je een grote lap vlees krijgt. Je kan dit ook aan je poelier vragen. Strijk de vulling op de filets en rol ze strak op. Kruid met peper en zout.

Haal de rollades door een mengeling van broodkruim en paprikapoeder. Warm wat boter in een ovenbestendige pan en kleur de kip rondom aan. Laat verder garen in een oven op 180°C. Afhankelijk van de dikte van de rollades duurt dit ongeveer 15 tot 20 minuten.

Snijd intussen het witloof in grote stukken en bak het in olijfolie en boter, half om half. Kruid met peper en zout.

Snijd de rollades in plakjes en serveer met het witloof.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.