Gevulde kalkoenbout met pruimen en gehakt

Type

Aantal personen
4

(Voor)bereidingstijd
(20) 80
Ingrediënten
- 2 kalkoenbillen (bovenbout)
- 300 g gemengd gehakt
- 100 g pruimen
- 1 cl porto
- 1 cl cognac
- 25 g boter
- keukentouw
Recept
Snij de pruimen in stukken en meng ze met het gehakt, de porto en de cognac.
Ontbeen de kalkoenbillen maak in de 2 dikste helften een inkeping.
Vouw ze open en leg er het gehaktmengsel op.
Rol dicht en bind stevig toe met keukentouw.
Kleur het vlees in een pan met boter en laat de bout 70 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 160°C.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.