Gevulde champignons

4
  • 6 champignons (groot)
  • 1 sneetje wit brood
  • 1 sneetje spek (gezouten)
  • 1 teentje knoflook 
  • 1/4 ui
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de champignons schoon. Verwijder de steeltjes en hak ze fijn.

Snijd de zwoerd en vetrandjes van het spek en snijd het in zeer kleine dobbelsteentjes. Bak het spek in olijfolie en laat het even uitlekken op keukenpapier. Snijd het brood in kleine blokjes en bak het ook even op.

Hak de ui fijn en bak deze lichtjes aan. Voeg de versnipperde champignonsteeltjes en de geperste look toe. Laat even stoven tot al het vocht verdampt is. Roer regelmatig. Doe het spek, de croûtons en de gehakte peterselie ook in de pan en breng op smaak met peper.

Smeer een vuurvaste schotel in met wat boter. Vul de champignonhoeden met het mengsel en leg ze in de schotel. Laat 25 minuten bakken in de oven. Serveer als aperitiefhapje. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.