Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 4 grote (pof)aardappelen
  • 4 el roomkaas met kruiden
  • 200 g mager kipgehakt
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 ui
  • 150 g gemalen kaas
  • 2 el ketchup
  • 1 el knoflookpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 1 dl melk
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Leg de aardappelen in een vuurvaste schaal, maak een insnede en pof ze in 15 minuten op 900 watt in de microgolfoven.

Verwijder het bittere hart van de witloof, pel de ui en snijd de stronken samen met de ui in fijne stukken. Stoof het witloof samen met de ui in wat boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. 

Bak het gehakt aan in een pan.

Meng het gehakt in een mengkom met de roomkaas, ketchup en knoflookpoeder. Voeg hier het witloof en de ui aan toe en meng goed.

Haal de aardappelen uit de microgolfoven, laat afkoelen en halveer ze. Hol ze nu volledig uit en vul de op met het gehaktmengsel en strooi er de gemalen kaas over en zet ze voor 10 minuten in de oven.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.