Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de stronken witloof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Hol de binnenkant licht uit, zodat er ruimte is voor de vulling.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de witloofhelften aan beide kanten lichtbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Kruid met een beetje zout en peper.
Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Verkruimel de Pas de Bleu kaas over het witloof. Bak het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot de kaas begint te smelten en alles mooi goudbruin is.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Hak het krokante spek grof. Plaats even aan de kant.
Snijd de peer in dunne plakjes met behulp van een mandoline en besprenkel met sap van citroen.
Haal de stronken uit de oven en schik er de schijfjes peer bij en bestrooi met de spekcrumble. Werk af met bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.