Gestoomde sint-Jakobsvrucht met gember, kurkuma en citroengras

4
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 2 stengels citroengras
  • 60 g gember (2 duimen)
  • verse kurkuma ter grootte van een pink (te vinden in de Aziatische supermarkt)
  • fleur de sel
  • zeste van limoen
Deze sterke Aziatische aromaten geven de sint-jakobsvrucht extra pit.

Plet het citroengras, hak het in mootjes van 4 cm en snijd in fijne julienne.

Was de gember en de kurkuma. Schil ze niet, snijd ze in fijne julienne.

Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelpen en verdeel de aromaten in de 4 schelpen. Leg de vruchten bovenop de aromaten en sluit opnieuw met de bovenste schelp. Maak vast met een elastiekje.

Gaar 3 minuten in een stoompan. Boots dit eventueel na met een gewone pan, een bodempje water en een stoomrekje.

Werk af met fleur de sel en zeste van limoen. Opgelet, de aromaten eet je niet op.

 

Recept Huibrecht Berends

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.