Gemarineerde zeekat met ketchup

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Zeekat

  • 2 zeekatten
  • 2 el olijfolie
  • gerookt piment
  • verse (of gedroogde) amandelen
  • gekonfijte citroen
  • Grieks basilicum
  • hijiki (zeewier)
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl limoensap

Ketchup

  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 kg trostomaten
  • 4 paprika's
  • 3 el rodewijnazijn
  • 80 g cassonadesuiker
  • 1 el zout
  • 3 st foelie (in de winkel te vinden bij de kruiden)
  • 1 kl korianderbollen
  • 3 el mosterdzaad
  • 1 tl zwarte peper
  • 40 g gember
  • 300 g ketchup
  • 100 g azijn

 

Recept

Zeekat

Maak de inktvissen goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snijd in blokjes en bak kort in olijfolie. Bestrooi met gerookt piment en olijfolie, werk af met  amandelstukjes, gekonfijte citroen, Griekse basilicum, hijiki, citroensap en sojasaus.

Ketchup

Stoof de in stukjes gesneden ui, look, paprika en tomaten aan. Voeg alle ingrediënten toe, laat een uur onder deksel sudderen tot compote.

Presentatie

Schep onder in een kommetje een lepel ketchup, leg er de op smaak gebrachte blokjes zeekat op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.