Gegrilde knolselder met Noordzeegarnaaltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(0) 40

Serveer dit gerechtje met een lichte salade. Heerlijk als lunch, als voorgerecht of als licht avondmaal.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • bosje waterkers
  • ½ tl honing
  • 1 kleine knolselder
  • 1 dikke snede bruin brood
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g ongepelde Noordzeegarnalen
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1 tl currypoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • gemengde sla

Recept

Snijd de rode ui fijn en overgiet met de balsamicoazijn. Schep om en zet opzij. Meng de helft van de waterkers met een scheut olijfolie en mix samen met de honing glad. Kruid met peper en zout en zet op een koele plaats.

Schil de knolselder en snijd in plakken van 1 cm. Kook de plakken gaar in licht gezouten water

Snijd het brood in blokjes. Pers de look en bak zacht in olijfolie. Voeg de broodblokjes toe en bak ze goudbruin. Kruid met peper en zout.

Pel de grijze garnaaltjes.

Roer de mayonaise los met de yoghurt en het currypoeder. Kruid met peper en zout.

Steek met een rond uitsteekvormpje 8 rondjes uit de gare knolselderplakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper. Gril ze goudbruin in een grillpan.

Schep een flinke lepel van het yoghurtsausje op elk bord en strijk mooi open. Leg er telkens twee gegrilde knolselderplakjes op. Bestrooi met de garnaaltjes en verdeel er de croutons over. Werk af met de rest van de waterkers en de gesnipperde ui. Serveer met het groene sausje en eventueel wat gemengde sla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.