Gegrilde côte à l’os met gegrilde groenten

4
45
  • 2 côte à l’os, met been, zonder vetrand
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout

Voor de paprikasalsa:

  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 250 g kerstomaten
  • 1/2 rood pepertje
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 3 sneden bruin brood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels balsamicoazijn
  • handvol blaadjes bladpeterselie
  • peper en zout


 

Maak eerst de paprikasalsa: leg de paprika’s in hun geheel op een hete rooster van de barbecue. Laat ze roosteren tot het vel begint op te blazen en zwart ziet (draai ze onder het roosteren geregeld om met een knijper). Leg de warme paprika’s in een kom, goed afgedekt met plastic keukenfolie. Laat
20 minuten rusten. Met een scherp mesje is het vel gemakkelijk te verwijderen. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de paprika’s en het pepertje in brunoise (kleine blokjes).

Gril ook de sneden brood op de barbecue. Snijd in blokjes.

Voeg de gehalveerde kerstomaten, afgespoelde kappertjes, geroosterd brood, geraspte citroenschil, olijfolie en balsamicoazijn toe aan de paprikasalsa. Werk af met gehakte bladpeterselie. Breng op smaak met peper en weinig zout.

Wrijf de côte à l’os in met olijfolie, peper en zout. Zorg ervoor dat de kolen van de barbecue witheet zijn. Leg de côte à l'os op de grill en laat 6 minuten grillen. Controleer regelmatig of het vlees niet aanbrandt, anders plaats je de grill wat hoger. Draai dan de côte à l'os om en gril deze zijde ook 6 minuten.

Of gril de côte à l’os langer of korter naar eigen voorkeur. Haal van de barbecue en laat 15 minuten, in aluminiumfolie, rusten alvorens in sneetjes te verdelen.

Serveer met de paprikasalsa en naar keuze een aardappel in de schil, rijst, brood of pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.