Gebraden konijnenrug met gegrilde groenten

4
  • 1 konijnenrug, uitgebeend maar in zijn geheel gelaten (vragen aan de slager)
  • water
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 1 takje tijm, blaadjes afgeritst
  • 4 kleine uitjes, gepeld en in 4 gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • peper en zout

Voor de groenten

  • 1 aubergine, in repen gesneden
  • 1 courgette, in repen gesneden
  • 8 nieuwe worteltjes, geraspt maar wat groen aangelaten
  • 1 peterseliewortel, in repen gesneden
  • 4 stronkjes rood lof, in 4 gesneden, kern verwijderd
  • 4 lange sjalotten, gepeld en in 4 gesneden
  • 1 takje tijm, blaadjes afgeritst
  • olijfolie
  • peper en zout

Leg de konijnenrug open en bestrooi met de tijmblaadjes.
Plooi de rug dicht en bind op met keukentouw.
Leg in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er de uitjes, sjalot en knoflook rond.
Giet een bodempje water in de schaal en laat in een voorverwarmde oven ca. 30 min. baken op 180°C.
Overgiet regelmatig met het braadvocht.
Doe er indien nodig tussenin wat water bij.

Stoom de groenten - op het rood lof na - beetgaar, neem uit en houd warm.
Verdeel als de rug gaar is de groenten en het rood lof errond in de ovenschaal.
Druppel er wat olijfolie over, bestrooi met tijm en zet even onder de grill.
Zet de schaal op tafel, verwijder de koordjes en snijd de rug in plakken.

Serveer met volkorenrijst, -pasta of gekookte nieuwe aardappeltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.