Gebraden hammetje met honing

4
  • 1 vers hammetje van 1,5 kg
  • 16 kruidnagels
  • 4 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • peper en zout
     

Vermeng de honing met de azijn en de knoflook.
Breng de marinade op smaak met wat peper en zout.
Snijd het zwoerd van het hammetje kruiselings in tot aan het vlees.
Stop de kruidnagels in het vlees en laat het hammetje enkele uren marineren.
Draai het regelmatig om.

Leg het vlees op een rooster boven een ovenschaal en braad het 90 minuten in een voorverwarmde oven van 170° C.
Penseel regelmatig wat van de marinade op het vlees.

Snijd het vlees in plakjes en dien op met een frisse sla en een aardappel in de schil.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.