Gebraden hammetje met honing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(60) 90

Van een gebraden hammetje met honing smul je twee keer. 's Avonds serveer je het met aardappelen en een slaatje, en de volgende dag als lekker broodbeleg. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 vers hammetje van 1,5 kg
  • 16 kruidnagels
  • 4 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 1 el zachte mosterd
  • maïszetmeel (optioneel)
  • peper en zout

 

Recept

Meng de honing met azijn en de geperste knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en zout.

Snijd het zwoerd van het hammetje kruiselings in tot aan het vlees. Stop de kruidnagels in het vlees en giet er de marinade over.

Laat minstens 1 uur marineren. Draai het vlees regelmatig om.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Leg het hammetje op een rooster boven een ovenschaal en zet 90 minuten in de oven. Bestrijk regelmatig met de marinade.

Verwarm het braadvocht met de resterende marinade en laat wat inkoken.  Roer er de mosterd onder en bind de saus eventueel met wat opgelost maïszetmeel.

Snijd het vlees in plakjes en serveer met een frisse salade en een aardappel in de schil. Geef er de saus bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.