Gebraden hammetje met honing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(120) 100

Van een gebraden hammetje met honing smul je twee keer. 's Avonds serveer je het met aardappelen en een slaatje, en de volgende dag als lekker broodbeleg. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 vers hammetje van 1,5 kg
  • 16 kruidnagels
  • 4 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • peper en zout
     

Recept

Vermeng de honing met de azijn en de knoflook.
Breng de marinade op smaak met wat peper en zout.

Snijd het zwoerd van het hammetje kruiselings in tot aan het vlees.
Stop de kruidnagels in het vlees en laat het hammetje enkele uren marineren.
Draai het regelmatig om.

Leg het vlees op een rooster boven een ovenschaal en braad het 90 minuten in een voorverwarmde oven van 170° C.
Penseel regelmatig wat van de marinade op het vlees.

Snijd het vlees in plakjes en dien op met een frisse sla en een aardappel in de schil.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.