
Gebakken tongschar met broccoli en amandel-knoflook schilfers
Ingrediënten
tongschar
- 4 tongscharren, panklaar
- boter
- olijfolie
- peper en zout
broccoli en amandel-knoflook schilfers
- 500 g broccoli
- 4 teentjes knoflook, in fijne plakjes
- 50 geroosterde amandelschilfers
- 2 takjes rozemarijn, naaldjes
- rasp en sap van 1 citroen
- olijfolie
- peper en grof zeezout
Snel klaar en boordevol vitaminen
Recept
broccoli en amandel-knoflook schilfers
Snijd de broccoli in roosjes. Leg ze in een ovenschaal er verdeel er de amandelschilfers, rozemarijn, citroenrasp en knoflookplakjes over, kruid met peper en grof zeezout en sprenkel er royaal olijfolie over.
Zet gedurende 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 160°C, draai geregeld om voor een gelijke kleuring.
tongschar
Spoel de tongscharren onder koud water, dep goed droog en kruid met peper en grof zeezout. Verhit 2 el boter en 1 el olijfolie in de pan, bak de tongscharren langs beiden kanten goudbruin. Haal de tongschar uit de pan en blus het braadvocht met het citroensap.
afwerking
Leg de tongschar op een bord en lepel er braadvocht over. Schik de broccoli met de amandelen en knoflookchips erbij. Lekker met puree of pasta.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.