Gebakken roggevleugel met kappers

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Roggevleugel lekker puur met botersaus en kappers...heerlijk!

Ingrediënten

  • 2 roggevleugels
  • boter
  • 2 soeplepels kappers
  • ½ soeplepel gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • gekookte aardappelen

Rog bevat een naar popcorn geurend aroma dat goed combineert met o.a. koffie, brood, gepofte rijst, maar ook een citrusaroma dat perfect past bij citrusvruchten.

Recept

Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout. 

Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter. Leg er de roggevleugels in en bak goudbruin langs beide zijden. Voeg een extra klontje boter toe indien de boter te bruin wordt.

Leg de gebakken roggevleugels op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi er wat gehakte peterselie over.

Laat de bakboter lichtbruin worden. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Roer er de kappertjes onder en lepel de bruine boter over de roggevleugels. 

Serveer met gekookte aardappelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.