Gebakken roggevleugel met kappers

FoodpairingFoodpairing
4
  • 2 roggevleugels
  • boter
  • 2 soeplepels kappers
  • ½ soeplepel gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • gekookte aardappelen
Rog bevat een naar popcorn geurend aroma dat goed combineert met o.a. koffie, brood, gepofte rijst, maar ook een citrusaroma dat perfect past bij citrusvruchten.

Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout. Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter. Leg er de roggevleugels in en bak goudbruin langs beide zijden. Voeg een extra klontje boter toe indien de boter te bruin wordt.

Leg de gebakken roggevleugels op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi er wat gehakte peterselie over.

Laat de bakboter lichtbruin worden. Voeg er eventueel een extra klontje boter toe. Roer er de kappertjes onder en lepel de bruine boter over de roggevleugels. Serveer met een gekookte aardappel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.