Gebakken grondwitloof met honing en zacht geitenkaasje

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 12 stronken grondwitloof
  • 4 el honing
  • 4 geitenkaasjes
  • 2 à 3 el suiker
  • 200 ml bouillon
  • peper en zout
  • boter
  • takje tijm

Recept

Snijd de stronken grondwitloof in de lengte door en haal de bittere harde pit (zit in het onderste stuk) eruit.

Bestrooi de stronken met peper en zout.

Bak ze per twee in de boter, met de gesneden kant in de boter, tot ze een mooi kleurtje hebben.

Haal de stronken witloof uit de pan en leg ze met de mooi gekleurde kant naar boven in de ovenschaal.

Giet de bouillon in de ovenschaal.

Bestrooi de witloof met de suiker en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Haal de folie van de groenten.

Beleg ze verder met een schijfje kruidige zachte kaas, de honing en versier met een takje tijm.

Laat nog even 5 minuten in de oven (onder de grill), staan zodat het kaasje opwarmt en een mooi korstje krijgt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.