Gebakken grondwitloof met honing en zacht geitenkaasje

4
  • 12 stronken grondwitloof
  • 4 el honing
  • 4 geitenkaasjes
  • 2 à 3 el suiker
  • 200 ml bouillon
  • peper en zout
  • boter
  • takje tijm

Snijd de stronken grondwitloof in de lengte door en haal de bittere harde pit (zit in het onderste stuk) eruit.

Bestrooi de stronken met peper en zout.

Bak ze per twee in de boter, met de gesneden kant in de boter, tot ze een mooi kleurtje hebben.

Haal de stronken witloof uit de pan en leg ze met de mooi gekleurde kant naar boven in de ovenschaal.

Giet de bouillon in de ovenschaal.

Bestrooi de witloof met de suiker en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Haal de folie van de groenten.

Beleg ze verder met een schijfje kruidige zachte kaas, de honing en versier met een takje tijm.

Laat nog even 5 minuten in de oven (onder de grill), staan zodat het kaasje opwarmt en een mooi korstje krijgt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.