Galette met frambozen, kersen en kruisbessengelei

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(45) 25

Profiteer optimaal van het zomerfruit en maak deze lekkere galette. 

Ingrediënten

Kruisbessengelei

Voor de taart

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 250 g kersen
  • 200 g frambozen
  • 1 takje munt
  • 1 takje citroenverbena
  • 1 eidooier
  • Scheutje melk
  • 2 kl kristalsuiker
  • 2 el zelfgemaakte kruisbessengelei

Recept

Maak de kruisbessengelei:

Doe de kruisbessen in een kookpot samen met de suiker en een scheutje water. Laat koken tot een mooie gelei. Giet in glazen bokaaltjes en laat afkoelen.

Maak de taart:

Verwarm de oven voor op 180°C

Halveer de kersen en haal de pit eruit.

Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Lepel de kruisbessengelei op en blijf ongeveer 3 cm van de rand.

Leg er dan de gehalveerde kersen en frambozen op. Plooi de randen van de taart om.

Klop het eitje los en meng met melk. Bestrijk er de randen van de galette mee in en bestrooi met de suiker.

Bak de taart zo’n 25 minuten in de oven. Werk af met de blaadjes verse munt en verbena.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.