Frittata met spinazie en champignons

4
50

Voor de afwerking:

  • enkele kerstomaatjes
  • een takje tijm

Verwarm de oven voor op 200° C.

Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze eventjes drogen op een zacht vuur. Snij ze in dunne plakjes.

Spoel de spinazie. Roerbak de groente in een scheutje olijfolie, tot de blaadjes geslonken zijn en kruid ze ondertussen met nootmuskaat. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Borstel de champignons droog schoon. Snij ze in fijne plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, tot al het water verdampt is. Kruid met peper en vermeng met de gepelde en geplette knoflook.

Klop de eieren los met de melk, peper en zout.

Vet een bakblik in met olijfolie. Vul het met laagjes aardappelplakjes, champignons en spinazie. Schenk er de eieren bij. Dek af met aluminiumfolie. Zet het bakblik 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kan de frittata serveren met wat gesneden kerstomaatjes en afwerken met enkele takjes tijm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.