Frisse yoghurtcake

6
70

De yoghurt maakt deze cake lekker luchtig, de zeste van citroen zorgt voor een frisse toets. Een plakje van deze yoghurtcake is heerlijk als tussendoortje of als dessert.

  • 450 ml volle yoghurt
  • 5 eieren
  • 180 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 220 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el poedersuiker
  • zeste van 1 biologische citroen
  • 2 el notenmix, gehakt
  • eetbare viooltjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Roer het bakpoeder door de bloem.
Mix de eieren, boter, vanillesuiker en de suiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de gezeefde bloem en 250 ml yoghurt toe aan het mengsel en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm en zet 50 minuten in de oven.

Check met een houten stokje of de cake gaar is.

Laat de cake op een rooster afkoelen.
Meng ondertussen de poedersuiker met de citroenzeste onder de resterende yoghurt. Schep dit over de afgekoelde cake.
Werk af met de noten en de bloemetjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.