Fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 rode poonfilets
  • 20 kleine grijze escargots
  • 100 g knolselder
  • 3 bladeren groene kool (savooi)
  • 50 gram zoute boter
  • 20 cl vleessaus (restant van de vorige dag of kant en klaar te kopen in de supermarkt)

Rode poon kan op veel manieren bereid worden: in de pan, in een gewone oven, in een microgolfoven, gepocheerd, gestoomd, in papillotten, op spiesjes.

Recept

Snijd de knolselder en de groene kool in fijne schijfjes met een diameter van ongeveer 4 cm.

Smelt boter in een anti-aanbakpan. Sauteer de knolselder en de groene kool 5 minuten. Voeg tenslotte de escargots en de vleessaus toe. Laat nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje.

Bak de rode poonfilets kort op een hevig vuur totdat je een krokante korst krijgt. Snijd de filets in stukjes.

Lepel de escargots en de groenten in een diep voorverwarmd bord en dresseer daarop de filetstukjes.

 

Recept David Martin

 

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.