Fish pie met rog

Partner

Ilse D'hooge

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Fish pie met rog is een heerlijk potje comfort food met vis van bij ons.

Ingrediënten

  • 500 g rogfilet
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 hardgekookte eieren
  • 100 g erwtjes
  • 2 el gehakte dille
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte munt
  • 50 g boter
  • 2 el bloem
  • 500 ml melk
  • 100 g geraspte kaas
  • geraspte schil en sap van1 citroen
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • peper en zout

Heb je nog een restje bladerdeeg? Maak er dan leuke visvormpjes van en leg ze op het bladerdeeg.

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de rog in niet te kleine stukken. Snij de gekookte eieren in kwartjes. Vet 4 ovenschaaltjes in en leg er de rauwe stukjes vis, de erwtjes en de eikwartjes bij.

Maak een bechamelsaus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Doe er de melk bij en roer tot een gebonden saus. Breng op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, peper en zout. Roer er de kaas en de kruiden door.

Giet de saus over de vis. Steek rondjes uit het bladerdeeg en druk ze aan bovenop de schaaltjes. Bestrijk met de losgeklopte eidooier en bak 20 à 25 minuten in de warme oven. Dien  op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.