Filet pur en witloof in de wok

4
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 perziken in siroop
  • 1 ui
  • 300 g filet pur
  • ½ kl zout
  • 1 kl suiker
  • ¼ kl witte peper
  • 2 kl sesamolie
  • 3 kl vloeibare rundbouillon
  • 2 kl aardappelzetmeel
  • Slaolie (om te wokken)

Snijd de stronkjes witloof in 4.
Snijd de filet pur in reepjes.
Snijd de paprika, perzik en ui eveneens in reepjes.

Verhit de olie en bak de reepjes filet pur halfgaar.
Leg het vlees op een bordje.
Verhit de olie, bak de ui goudbruin en voeg er nadien de witloof, paprika en perzik aan toe en wok gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg het vlees toe, zout, peper, suiker, sesamolie en bouillon.

Meng het aardappelzetmeel met koud water en voeg toe om de saus in te dikken.

Serveertip: Dien op met geparfumeerde, gestoomde rijst. Versier het bord met vers seizoensfruit of schijfjes komkommer of sinaasappel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.