Feestelijke tongschar met garnalen

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

 

Recept

Stoom de tonscharfilets in een stoomoven of stoommandje gedurende 7 à 9 minuten. Haal ze uit de pan, leg ze op een ovenplaat en houd ze warm in de oven op 70°C.

Fruit de grofgesneden sjalot aan in wat boter en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan tot ze mooi karamelliseren. Haal de sjalot uit de pan en houd ze warm in de oven bij de vis.

Meng de eierdooiers met het citroensap en de room. Warm al roerend op en laat op een zacht vuurtje indikken. Let op dat de eierdooiers niet gaan schiften! Strooi de helft van de garnalen en de peterselie over de saus en laat even mee warmen.

Verdeel de saus over de borden, Schik de tongscharrolletjes erop en de sjalotjes ernaast. Strooi de resterende garnalen erover. Werk af met citroentijm. Lekker met aardappelpuree.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.