Start to cook

Erwtenpuree met gegrilde varkensreepjes

4
20

Erwtenpuree met gegrilde varkensreepjes is een makkelijk gerecht dat je binnen de 20 minuten op tafel zet.

  • 500 g varkensvlees, in reepjes (finettes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje suiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 1 klontje boter
  • zout

Kruid het varkensvlees met peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie en rozemarijnblaadjes.

Kook de erwten gaar in gezouten water. Giet af en spoel de erwten met koud water tot ze volledig afgekoeld zijn. 

Mix de erwten met een staafmixer tot puree. Wrijf de puree door een zeef. 

Doe de erwtenpuree in een pot en laat aan de kook komen. Laat een paar minuten koken zonder deksel om wat vocht te laten verdampen. Voeg wat zout en een snuifje suiker toe.

Bak ondertussen het varkensvlees gedurende 2 minuten op een hete grilplaat.

Laat de boter uitsmelten in de hete maar niet meer kokende erwtenpuree. Verdeel de puree over de borden en leg er de reepjes varkensvlees bovenop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.