Start to cook

Erwtenpuree met gegrilde varkensreepjes

4
  • 500 g varkensvlees, in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje suiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 1 klontje boter
  • zout

Peper en zout de Finettes. Meng ze met wat olijfolie en rozemarijnblaadjes.

Kook de erwten gaar in hard kokend gezouten water. Giet af en spoel de erwten met koud water tot ze volledig afgekoeld zijn. Mix de erwten met een staafmixer tot puree. Wrijf de puree door een zeef. Doe de erwtenpuree in een pot en laat aan de kook komen. Een paar minuten koken zonder deksel om wat vocht te laten verdampen.  Voeg wat zout en een snuifje suiker toe.

Bak ondertussen de Finettes gedurende 2 minuten op een hete grilplaat.

Laat de boter uitsmelten in de hete maar niet meer kokende erwtenpuree. Verdeel de puree over de borden en leg er de Finettes bovenop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.