
Ingrediënten
- 500 g rogfilet
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 4 el limoensap
- 3 el maïsolie
- 1 el groene currypasta
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml kokosmelk
- 230 ml visbouillon
- 1 groene paprika, in reepjes gesneden
- 400 g broccoliroosjes
- 2 tomaten, in blokjes (zonder zaadjes)
- ½ bosje lente-ui
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- 200 g basmati rijst
Recept
Spoel de vis af onder stromend water en dep droog. Bestrooi met zout en knoflook en schenk het limoensap erover en laat 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit glazig.
Voeg de paprika, broccoliroosjes, kokosmelk, currypasta en bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Leg dan de vis met de marinade en de tomatenblokjes er bovenop. Doe een deksel op de pan en laat nog 8 à 10 minuten stoven, tot de vis gaar is. Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water.
Snij de lente-ui in schuine ringen. Verdeel het stoofpotje over borden, werk af met de lente-ui en de koriander. Lekker met rijst.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.