
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 2 teentje knoflook, gepeld en geperst
- 1 sjalot, gesnipperd
- 100 g kale (jonge boerenkool)
- 700 g langoustines
- 30 g amandelen
- 30 g oude kaas, geraspt
- 20 ml maïsolie
- 1 el arachideolie
- (Cayenne)peper en zout
Extra:
- Spiraalsnijder
Recept
Snijd met een spiraalsnijder de courgettes in dunne noedels.
Doe de kale met de amandelen, oude kaas en 1 knoflookteentje in een blender. Voeg een beetje maïsolie toe en mix fijn. Voeg daarna de rest van de olie toe tot de gewenste dikte van pesto bekomen is. Kruid met peper en zout.
Verhit een eetlepel arachideolie in een pan. Stoof de sjalot met het andere knoflookteentje tot alles glazig is. Voeg de courgettini toe en roerbak kort tot ze ook glazig zijn, maar nog niet slap. Kruid met peper en zout. Roer er de pesto door.
Kruid de langoustines met de cayennepeper en zout. Bak ze enkele minuten gaar in een eetlepel olijfolie.
Verdeel de courgettepasta over de borden. Leg hierop de langoustines.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.