Clafoutis van selder met appels en schelvis

4
45
  • 700 g knolselderpuree uit de diepvries
  • 1/2 appel (type Boskoop)
  • 10 g boter
  • 300 g schelvisfilet
  • 300 + 50 ml halfvolle melk
  • 300 ml water
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • zout en peper
     

Verwarm 300 ml melk en 300 ml water in een pan.
Pocheer er de visfilets in en laat uitlekken.
Verdeel de visfilets voorzichtig in repen zodra ze lichtjes afgekoeld zijn.
Zet opzij.

Laat de knolselderpuree ontdooien in de microgolfoven.
Schil ½ appel en snijd die in 4 schijfjes.
Laat de appelschijfjes karamelliseren in een pan met een beetje boter op een middelhoog vuur.
Zet opzij.

Meng de knolselderpuree met de eieren, 50 ml melk, de bloem en de peterselie.
Kruid met een beetje zout en peper.
Meng er de vis onder (hou enkele reepjes over voor de decoratie).
Giet het mengsel in 4 beboterde ovenschaaltjes.
Duw een appelschijfje in het midden van de puree en zet 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Haal de clafoutis uit de vormpjes en versier met enkele reepjes schelvis en wat peterselie.
Dien onmiddellijk op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.